Latin-Amerika, a kriptovaluta tulajok fellegvára 2019.06.22

A kriptovaluta használata világszerte bővült, amit megerősített egy nemrégiben végzett kutatás is. A Statista által végzett felmérés azt mutatja, hogy a bajba jutott országok állampolgárai sokkal jobban kihasználják a decentralizált digitális pénz előnyeit, mint a virágzó országok állampolgárai.

Bővebben

Aggódik a pénzvilág a Libra miatt 2019.06.22

A közösségi média óriás Facebook bemutatta a jövő évben kibocsátásra kerülő Libra tokene leírását. Terveik szerint a felhasználók megvásárolhatják és tárolhatják a Librát egy online digitális pénztárcában, a Calibrában. A valuta a felhasználók között átutalható, illetve felhasználható számlák fizetésére vagy vásárlásra.

Bővebben

Szinte szárnyal tovább a forint - Besegített a dollár is 2019.06.04

Jókora erősödéssel kezdte a hetet a magyar deviza az euróval szemben, így lassan nem a 330-as rekordgyenge árfolyamra, hanem a 320-as szintre lehet érdemes figyelni. A héten az EKB csütörtöki kamatdöntése hozhat mozgást a piacon, akárcsak az euró árfolyamában.

Bővebben

Az amerikai pénzfelügyelet újra elhalasztotta a döntést egy bitcoin ETF-ről 2019.05.21

Az Egyesült Államok értékpapír és tőzsdebizottsága (SEC) újfent elhalasztotta egy bitcoin tőzsdén kereskedett alap (bitcoin ETF) elfogadását.

Bővebben